Najviše ruskih turista posetilo Beograd i Novi Sad

Bez autora
Dec 24 2012

Ruski turisti su u Srbiji ove godine u najvećoj meri posećivali Beograd i Novi Sad, skijaški centar Kopaonik, kao i Zlatibor, Soko Banju i Vrnjačku Banju. Pored toga, većina Rusa je u Srbiju došla ili zbog poslovnog puta ili zdravstvenih tura.Broj Rusa koji su tokom deset meseci ove godine zaključno sa oktobrom posetili Srbiju je porastao za 26 odsto na godišnjem nivou na 28.000. Između januara i kraja oktobra Srbiju je posetilo ukupno 701.000 inostranih turista, na računajući one iz zemalja bivše Jugoslavije, što je šest odsto više u odnosu na isti period lani.

Najviše ruskih turista posetilo Beograd i Novi SadRuski turisti su u Srbiji ove godine u najvećoj meri posećivali Beograd i Novi Sad, skijaški centar Kopaonik, kao i Zlatibor, Soko Banju i Vrnjačku Banju.

Pored toga, većina Rusa je u Srbiju došla ili zbog poslovnog puta ili zdravstvenih tura, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Broj Rusa koji su tokom deset meseci ove godine zaključno sa oktobrom posetili Srbiju je porastao za 26 odsto na godišnjem nivou na 28.000, prenela je agencija Itar-Tas.

U saopštenju TOS-a se navodi da je između januara i kraja oktobra Srbiju posetilo ukupno 701.000 inostranih turista, na računajući one iz zemalja bivše Jugoslavije, što je šest odsto više u odnosu na isti period lani.

Najviše inostranih turista, ne računajući one iz nekadašnjih republika SFRJ, u pomenutom razdoblju je bilo iz Italije, Nemačke i Rusije, pokazali su podaci TOS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik